“La UVic-UCC ha demostrat ser un important motor econòmic, un element de dinamisme cultural i un referent en les intervencions socials.”

Comparteix:

  • Josep Eladi Baños Díez, rector de la UVic-UCC
  • Anna Erra Solà, presidenta de la Fundació Universitària Balmes
  • Anna Sabata Aliberch, secretària general de la UVic-UCC
«Hem arribat, vint-i-cinc anys després, a una institució plena amb més de deu mil estudiants, amb presència destacada als rànquings internacionals i en el camí d’esdevenir un element bàsic en les ciutats on està inserida.»

Josep Eladi Baños Díez

Rector de la UVic-UCC

La commemoració d’aniversaris és un dels moments més feliços per a qualsevol institució. La UVic-UCC no n’és una excepció, i els seus primers vint-i-cinc anys són una oportunitat per recordar d’on venim i el que ha costat arribar-hi. Després de la creació de la Universitat Literària de Vic, l’any 1599, i la seva supressió pel malaurat Decret de Nova Planta només 118 anys després, els vigatans lluitaren per recuperar-la durant segles. Només s’aconseguí per una llei del Parlament de Catalunya, l’any 1997, votada per unanimitat. Seria llarg reconèixer tots els que ho feren possible i només vull esmentar, en nom de tots ells, l’alcalde Jacint Codina i el rector Ricard Torrents.

D’aquella Universitat qüestionada per alguns, hem arribat vint-i-cinc anys després a una institució plena amb més de deu mil estudiants, amb presència destacada als rànquings internacionals i en el camí d’esdevenir un element bàsic en les ciutats on està inserida. En l’actualitat, està constituïda per una federació amb quatre fundacions i té una presència destacada en aquesta àrea geogràfica de límits difusos que anomenem Catalunya central. Ha demostrat ser un important motor econòmic, un element de dinamisme cultural i un referent en les intervencions socials. Felicitats a tota la comunitat universitària, passada i present, per fer possible aquest èxit.


«S’ha consolidat una universitat de gran nivell, amb més de trenta graus i amb importants estudis en les branques social, sanitària i d’educació, entre d’altres.»

Anna Erra Solà

Presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes

La celebració del 25è aniversari de la UVic-UCC és un èxit en majúscules per molts motius. La Universitat té el seu origen en la ja llunyana Escola de Mestres, en la creació de la Fundació Universitària Balmes el 1985 i en les escoles universitàries de Mestres, d’Infermeria i d’Empresarials. El 1997, el Parlament de Catalunya reconeixia la Universitat de Vic i, just 20 anys després, començaven els estudis de Medicina, un gran pas per a la Universitat i la ciutat, que compta amb l’Hospital Universitari i que posa la llavor a reptes de futur de tant impacte com el nou Campus Salut.

En aquest temps s’ha consolidat una universitat de gran nivell, amb més de trenta graus i amb importants estudis en les branques social, sanitària i d’educació, entre d’altres. Amb l’origen a la nostra ciutat, va tenir la generositat d’expandir-se, abraçant municipis veïns de gran dinamisme, com Manresa i Granollers, i donant rellevància al territori de la Catalunya central, amb la federació que avui ens vincula.

També Ajuntament de Vic i Universitat avancen en l’única direcció de continuar construint un projecte comú, singular i beneficiós per a la comunitat universitària i per a la ciutadania. L’aliança promou que docents, estudiants i professionals visquin la ciutat com un veritable campus universitari.

I el futur encara és més prometedor, sobretot després de rebre importants reconeixements internacionals, com l’entrada, per primer cop, al THE World University Rankings, on la Universitat se situa com a 4a catalana i 6a de l’Estat.

Per tot això i per tot el que vindrà, per molts anys UVic-UCC!


«Tots aquests reptes assolits, i molts altres, són el resultat de l’esforç i la perseverança de totes les persones que en algun moment hem format part de la UVic-UCC.»

Anna Sabata Aliberch

Secretària general de la UVic-UCC

Enguany celebrem amb il·lusió els 25 anys de la nostra Universitat, sentint-nos orgullosos, com a comunitat universitària, pel camí recorregut durant tot aquest temps.

Tot i que, d’entrada, 25 anys poden no semblar molts, l’evolució que ha experimentat la UVic-UCC en aquest període ha estat espectacular. Als inicis no podíem imaginar que avui hi hauria a les nostres aules més de deu mil estudiants de titulacions oficials ni que estaríem tan compromesos amb el territori com ho estem actualment. Tots aquests reptes assolits, i molts altres, són el resultat de l’esforç i la perseverança de totes les persones que en algun moment hem format part de la UVic-UCC.

Per aquest motiu, volem que en la programació commemorativa d’aquest 25è aniversari s’hi mostri la col·laboració de tots els membres de la comunitat universitària: patrons, professorat, personal investigador, personal d’administració i serveis, exestudiants i estudiants. Al mateix temps, pretenem que les activitats que es portin a terme estiguin obertes a les ciutats dels tres campus de la UVic-UCC: Vic, Manresa i Barcelona.

El programa d’actes, que trobareu al final del llibret, arrenca a la primavera i finalitza a la tardor, coincidint amb la inauguració del curs 2022-2023, quan es compliran 25 anys de l’inici d’aquell primer curs com a Universitat de Vic.

Gràcies a totes i a tots els que formeu part de la comunitat universitària. Per 25 anys i molts més d’UVic-UCC!

Comparteix: