Què és la UVic-UCC per a tu? Quins records tens de la teva etapa a la Universitat? Com veus el present i el futur de la institució?

Comparteix:

  • Rectors i exrectors, directors generals, patrons, estudiants i exestudiants, professors, investigadors, personal d’administració i serveis… parlen del seu vincle amb la UVic-UCC.
  • Les seves paraules configuren un retrat coral del conjunt de la comunitat universitària, des dels seus orígens fins al moment actual, sense deixar de tenir en compte els reptes de futur.

Ricard Torrents Bertrana

Primer rector de la UVic - 1997-2002

Encara em ressona la resposta repetida per diversos prohoms quan a Vic vaig començar a parlar d’universitat: “Vols dir, Ricard?”. Avui, després de 25 anys, la UVic-UCC és un fet. El que més m’interessa és el seu futur de ciència i recerca, d’educació i de progrés en un món intercomunicat que garanteixi la formació integral.

Ens cal assumir la responsabilitat de crear el sistema universitari català del s. XXI com a component estructural d’un nou estat d’Europa. No ens en podem excusar més: la universitat té l’oportunitat de tornar a ser la Universitat de Catalunya.

David Serrat Congost

Rector de la UVic 2002-2006

Quatre anys al davant de la UVic em van deixar empremta: per la qualitat humana de la seva gent, que em van fer confiança, i per la llavor deixada pel meu antecessor en el càrrec, fundador de la Universitat, que em van posar fàcil obtenir la col·laboració tant dels organismes públics, Ajuntament de Vic i Generalitat de Catalunya, especialment, com de les entitats privades que ens van fer costat. Continuant així, èxit assegurat per a 25 anys més!

Assumpta Fargas Riera

Rectora de la UVic 2006-2010

Celebrar els 25 anys de la nostra Universitat és sens dubte un motiu de gran satisfacció per a tots els qui avui en formem part. I aquesta satisfacció és encara molt més gran per als qui hem tingut la gran sort de veure-la créixer curs darrere curs des dels seus inicis: quan tan sols érem una petita escola compromesa amb la formació de mestres per al país i al mateix temps amb la consciència d’estar plantant una llavor de futur. Un autèntic privilegi.

Jordi Montaña Matosas

Rector de la UVic-UCC 2010-2018

Feina feta, amb un gran equip: recerca, internacionalització, formació contínua i formació professional, digitalització i presència en el territori. Millora de la comunicació en les xarxes socials. Doctors honoris causa; el primer, l’Emili Teixidor. També, Campus Professional de la UVic, a Olot i a Vic. Edificació al camp d’esports, Ateneu i Casa de Convalescència. Espai a Barcelona. Així mateix, federació amb la FUB de Manresa, origen de la UVic-UCC. Granollers. Facultat de Medicina!

Gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Joan Masnou Suriñach

Rector de la UVic-UCC 2018-2019

Trenta-tres anys en una institució donen per a tota mena de records, bons i no tan bons, però per sobre de tot em sento privilegiat d’haver pogut participar com a professor, com a recercador i com a gestor en un projecte de país que ha esdevingut una història d’èxit. Res no ha estat en va i, com en una cursa de relleus, el testimoni del mestratge ha anat passant de mans, conscients que això és el que ens fa i ens ha fet sempre forts i savis com a comunitat.

Jordi M. Vila d'Abadal Serra

President de la Fundació Universitària Balmes 2007-2015

La UVic-UCC és, sens dubte, el projecte més gran engegat per la ciutat de Vic al segle XX. La Universitat aporta a Catalunya la possibilitat de vertebrar la part interior del seu territori, amb la creació de coneixement a partir de la tradició més arrelada al nostre país. Les ciutats que en formen part participen plegades en el que serà un dels motors econòmics, socials i culturals, en definitiva, de progrés, de Catalunya. Per mi, haver-hi pogut participar ha estat un gran honor i motiu d’orgull.

Josep Arimany Manso

President de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut

La incorporació d’una Facultat de Medicina a la UVic-UCC aporta un gran valor en diferents àmbits. En primer lloc, és un actiu per a la pròpia UVic-UCC, en segon lloc, és un pol de desenvolupament sanitari, econòmic i social del territori de la Catalunya interior. Ofereix, entre d’altres, l’oportunitat de retenir i captar metges i metgesses a la xarxa sanitària de la Catalunya interior, difon el coneixement que ha generat la recerca a través de la docència i el transfereix a l'entorn, que és el gran actiu per al desenvolupament de les societats.

Joan Turró Vicens

Director general de la Fundació Universitària Balmes

La UVic-UCC arriba al seu 25è aniversari en un moment de reconeixement extern de la seva capacitat de fer docència de qualitat i recerca valorada amb paràmetres internacionals. Aquesta és una fita històrica que ha costat d’aconseguir, i que s’afegeix a d’altres, com el pacte federatiu amb Manresa i les importants conseqüències que aquest va comportar: la creació del projecte de Facultat de Medicina, i el darrer i recent acord amb Elisava.

Valentí Martínez Espinosa

Director general de la Fundació Universitària del Bages

La federació en el marc de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha estat clau perquè la Fundació Universitària del Bages creixés de manera sostenible a partir de les pròpies capacitats i recursos. Ens ha permès assumir amb plenitud la responsabilitat de ser universitat, i fer aportacions útils i valuoses per millorar la qualitat de vida de les persones i la competitivitat del territori des de la docència, la recerca i la prestació de serveis.

Jaume Puntí Busquets

Primer gerent de la UVic - 1997-2002

D’aquests 25 anys, en destacaria dues coses: la primera, el contracte programa amb la Generalitat, que ha permès contenir els preus de les matrícules, reduir el finançament privat i garantir un bon funcionament de totes les facultats. Tant de bo haguéssim disposat d’aquest instrument des del 1984! Alguns ens hauríem estalviat força maldecaps! La segona és la creació de la Facultat de Medicina, avui una realitat del tot consolidada.

Moltes felicitats i enhorabona per la feina feta!

Josep Ribas Seix

Patró de la Fundació Universitària Balmes

La UVic-UCC ha sabut consolidar-se, en aquest poc temps, com una universitat ben posicionada en el sistema universitari català. D’ella, en destaco la seva capacitat d’arrelament en el conjunt dels territoris que conformen la Catalunya central. També, el compromís amb la seva missió de formar el talent i generar la recerca i la transferència del coneixement necessàries per contribuir al desenvolupament econòmic, social i cultural del seu àmbit d’influència, amb criteris de transversalitat, innovació i sostenibilitat, sense renunciar i contribuint a la vertebració del nostre país i amb voluntat de projecció global.

Pere Quer Aiguadé

Professor i investigador de la UVic-UCC

Em vaig incorporar a l’actual UVic-UCC l’any 1994, quan era encara un conglomerat de centres adscrits. Durant aquests gairebé 30 anys he tingut el privilegi de poder viure de ben a prop el creixement d’un projecte singular, d’una Universitat, des de dins i amb una certa proximitat. Per a mi, la de la UVic-UCC és una història de creixement personal i col·lectiu, amb els seus èxits i amb els seus fracassos, que m’ha permès desenvolupar la meva vida professional entre companys i amics, amb la immensa sort que han estat per a mi mestres de vida tots.

Bet Dachs Rossell

Directora de l’OTRI de la UVic-UCC

Per a una organització com la nostra, celebrar 25 anys suposa assolir una fita del tot transcendent.

En aquest temps, la rellevància s’ha obtingut en molts àmbits. Jo posaré l’accent en el de la recerca, activitat que he vist créixer, gràcies a l’esforç i a la visió de moltes persones, que ens han permès, a tot l’equip de l’OTRI, ser-ne partícips. Avui en dia podem parlar de resultats, de col·laboracions, d’internacionalització, de reptes de territori, de professionalització, de xarxa i, en definitiva, d’Universitat.

Moltes felicitats a tota la comunitat UVic-UCC!

Javier Peña

La federació d’Elisava a la UVic-UCC és un projecte clau en la nostra història. Una nova etapa ambiciosa i il·lusionant que escriurem plegats per continuar potenciant la recerca, generant coneixement i impactant en la societat.

Javier Peña Andrés. Director general i científic de la Fundació Privada Elisava .

És una satisfacció que des del 2014 caminem plegats, en un camí que és bo per a Vic, Manresa i la resta del país. La més efusiva felicitació pel 25è aniversari de la UVic-UCC.

Valentí Junyent Torras. Alcalde de Manresa 2011-2020.

Valentí Junyent Torras
Marc Aloy Guardia

Universitat és coneixement, desenvolupament, motor de progrés individual i col·lectiu. La UVic-UCC fa un quart de segle que forma persones i crea futur a la Catalunya central. Per molts anys!

Marc Aloy Guàrdia. Alcalde de Manresa .

Una universitat a la mida humana, que et permet desenvolupar-te tant en l’àmbit personal com professional. La possibilitat d’exercir tasques de docència, de recerca i de gestió permet un desenvolupament integral de la trajectòria professional, que és un valor afegit.

Míriam Torres Moreno. Professora i investigadora.

Míriam Torres Moreno
Maria Rustullet Olivé

La UVic-UCC m’ha aportat molts coneixements, tant teòrics com pràctics. El professorat que ens acompanya busca impartir la formació amb una metodologia enriquidora, que fomenta la pràctica i ens prepara per al futur. En aquests anys essent estudiant, puc dir que no canviaria res de la meva experiència a la UVic-UCC.

Maria Rustullet Olivé. Estudiant del grau en Mestre d’Educació Infantil.

La UVic-UCC no és com altres universitats on per al professor ets un número més. Aquí m'he sentit valorat i he rebut el suport que he necessitat en tot moment. Vaig passar de no voler fer una carrera, a pensar en quin és l’objectiu següent.

Ivan Ortega Asensio. Alumni del CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius i del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs.

Ivan Ortega Asensio
Laura Simó Trillo

A la carrera m’he sentit molt acollida pel professorat. Crec que he rebut un bon bagatge de què significa ser biòloga de camp i m'emporto un bon record d'aquesta etapa.

Laura Simó Trillo. Estudiant del grau en Biologia.

La UVic va ser proximitat en tots els seus contextos. A pocs minuts de casa, vaig tenir suport, visió i exigència del grup de professors que em van ajudar a créixer i a obrir-me al món professional.

Queralt Aymerich Tarrés. Alumni del grau en Administració i Direcció d’Empreses .

Queralt Aymerich Tarrés
Teresa Solé Torra

L’MBA va ser una experiència transformadora tant en termes vitals com d’aprenentatge. Érem un grup de persones molt diferents que ens vam enriquir mútuament. Uns docents de primera línia ens van acompanyar a fer un viatge de 360º per la complexitat de les organitzacions.

Teresa Solé Torra. Exalumna del màster en MBA.

Els estudiants valorem molt poder començar les pràctiques clíniques en els primers anys de carrera i la proximitat que tenim amb els professors, però sobretot, que estem aprenent medicina amb una visió molt humanística, on el pacient és el centre de tot el que fem.

Arnau Roviró Aliguer. Estudiant del grau en Medicina.

Arnau Roviró Aliguer

Comparteix: